Natuursteentegels zijn mooi en duurzaam, en ze zijn vrij eenvoudig te leggen. Ze zijn er in veel verschillende kleuren en stijlen, dus je kunt iets kiezen dat perfect bij je interieur past.

 

Hier leest u hoe u natuursteentegels legt.

Natuursteentegel leggen

 

Als je ooit natuursteentegels in je badkamer of keuken hebt willen leggen, dan is dit wat je moet weten. Eerst moet u een aannemer vinden die gespecialiseerd is in het installeren van natuursteentegels. Zorg er ook voor dat de aannemer de juiste opleiding en certificering heeft om met natuursteen te werken. Tegelzetbedrijf J.K. Grigoleit uit Zandvoort is hiervoor een geschikte kandidaat.  

 

Kies de juiste tegelmaat.

 

Zodra je een aannemer hebt gevonden, moet je het formaat van de tegel kiezen die je wilt gebruiken. Dit hangt af van hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en of je van plan bent een hele muur te bedekken of slechts een deel ervan.

 

Snijd de tegel.

 

Je moet de tegel ook in kleinere stukken snijden, zodat je ze in elkaar kunt passen. Als u een groot stuk tegel gaat leggen, moet u mogelijk een professionele tegelzetter inhuren die over de juiste apparatuur beschikt. Deze tegels zijn namelijk erg hard en dus moeilijk te snijden.

 

Prepareer de ondergrond.

 

Voordat u begint met het leggen van de tegel, moet u ervoor zorgen dat de ondergrond schoon en droog is. Zo voorkom je dat er vocht tussen de tegel en de muur komt. Dit kunt u doen met een primer of een voorstrijkmiddel.

 

Verspreid de tegellijm en leg de tegels.

 

Gebruik een troffel om de tegellijm goed te verspreiden over het gebied dat u wilt gaan tegelen en begin dan met het leggen van de tegels. Druk vervolgens stevig aan met de troffel om ervoor te zorgen dat de tegellijm zich aan beide zijden van de tegel hecht.

Liever een professional inhuren?

 

Natuursteentegels zijn duurder dan normale tegels. Het zou daarom erg zonde zijn als het misgaat en de tegels niet langer bruikbaar zijn. Daarom is het voor sommigen beter om een echte tegelzetter in te huren. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat de tegels perfect worden gezet en dit scheelt u een hoop stress. Kijk vooral eens rond in ons portfolio of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.